9645
09:32 18.092016

Власники транзитних авто блокують КПП «Ужгород»

Події 2060

З 17 вересня громадські активісти блокують українсько-словацький кордон на пункті пропуску «Ужгород-Вишнє-Немецьке».

img_2804

Перше блокування відбулося півроку тому і ось повторну акцію ініціативна група знову влаштувала з метою зміни свого статусу «пересічників».

Згідно законодавства, вони є власниками транзитних автомобілів, тобто автомобілів з іноземною реєстрацією і мають перетинати кордон кожні 5 днів. Але при детальному вивченні Митного кодексу України, а зокрема ст. 381 активісти знайшли певні відмінності у її трактуванні. Пікетувальники не розуміють, чому резиденти (в даній ситуації громадяни України) можуть ввозити в Україну автомобілі на 5 днів, а нерезиденти ( відповідно – іноземці) на рік. Адже це фактично дискримінація громадян власною державою. Тому перша вимога активістів це скасування цієї статті.

Ініціативна група розробила власний законопроект щодо вдосконалення системи ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією, але він на жаль ще нікуди не зрушив з місця. В ньому зазначено навіть те, що власники таких автомобілів згодні платити кожного року певну суму, так званий «квиток». За їхньою пропозицією ця сума рівна трьом мінімальним зарплатам.

Наміри пікетувальників серйозні і підтвердженням цього є те, що практично з початком заходу вони розгорнули польову кухню та почали готувати бограч. За словами активістів блокування продовжиться до тих пір поки їхні вимоги не виконають і до них «почнуть відноситись як до людей».

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах