43129
16:14 6.092018

Суд дав меру Ужгорода 2 місяці під вартою або 440 тисяч застави, Москаль хотів брати його на поруки

Події 2773

Сьогодні, 6 вересня, Ужгородський міськрайонний суд розглядав клопотання прокуратури Закарпаття щодо обрання міри запобіжного заходу меру міста Ужгород Богдану Андріїву.

123

Судове засідання розпочалося об 11.00. Окрім самого підозрюваного Богдана Андріїва у залі були присутні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, заступники мера Ужгорода, депутати міськради, журналісти та громадські активісти.

Засідання тривало декілька годин. Представники прокуратури просили взяти Богдана Андріїва під варту, аби за їх словами останній не міг здійснювати вплив на слідство використовуючи свої зв’язки, авторитет та інші можливості. Коли ж суддя задав запитання представникам прокуратури щодо можливої суми застави, вони відповіли, що у разі прийняття судом такого рішення застава не повинна бути меншою ніж сума збитків, про яку йде мова у кримінальному провадженні, а саме понад 6,5 млн гривень.

У свою чергу адвокати у своїх довжелезних промовах наводили різного роду аргументи, чому не можна брати під варту Богдана Андріїва. Серед них  зокрема називали й те, що досі він нікуди не втік, що йому треба виконувати свої службові обов’язки, готувати місто до зими і т.д. Окрім того, адвокати виголошували численні аргументи щодо слабкості доказів у цій справі, а також той факт, що об’єкт «Совине гніздо» досі не зданий у експлуатацію, відтак і збитки вираховувати неможливо.

1536225718_received_264212907553017

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який весь час знаходився у залі суду, й сидів поряд з Богданом Андріївим, також узяв слово. У своїй красномовній промові він наголосив, що добре володіє матеріалами справи по «Совиному гнізді», яка тягнеться ще з того часу як він прийшов на посаду губернатора. Голова ОДА також наводив численні аргументи на користь мера Ужгорода Богдана Андріїва, розповідав, що місту потрібно готуватися до осінньо-зимового періоду, і не можна “обезглавлювати” обласний центр за «якісь 40 тисяч гривень». Саме такої суми за даними Геннадія Москаля недорахували при перевірці кошторисної документації. А відтак губернатор оголосив, що візьме мера Ужгорода на поруки і гарантує своїм іменем, що той нікуди не втече.

Врешті суддя, заслухавши всі сторони, пішов у дорадчу кімнату, а потім оголосив своє рішення: обрати Богдану Андріїву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці, з визначенням застави у 440 тисяч гривень. Адвокат підозрюваного одразу повідомив, що до кінця дня його підзахисний внесе заставу. Враховуючи те, що сума застави відносно невелика, скоріше за все мер Ужгорода буде відпущений на свободу вже до вечора.

Нагадаємо, нещодавно меру Ужгорода Богдану Андріїву було вручено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.5 статті 191 ККУ, тобто привласнення та розтрата майна шляхом зловживання службового становища в особливо великому розмірі. Детальніше тут.

Руслан ФАТУЛА

254

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах