19189
19:35 2.032017

Лісівники Закарпаття обговорили план забезпечення пожежної безпеки в лісі

Події 3008
Ліс – друг не тільки людини, а й звірів і птахів. Для них він рідний дім і годувальник. Нам всім подобається відпочивати в лісі, на дачі. Але, на жаль, може трапитися непоправне – пожежа. Наслідки лісових пожеж величезні. У вогні гинуть не тільки рослини і тварини, часто стають жертвами вогню стають і самі люди. Потрібно пам’ятати, що навіть ледве тліюча трава, маленька іскорка можуть стати початком вогняної трагедії.
prev800_e3c337516f2ebf9d7b9784eeb6cb70c5
Одним із важливих напрямків в роботі працівників лісової охорони Закарпатської області є запобігання загорянню і гасіння лісових пожеж. При державних лісогосподарських підприємствах Закарпатської області є необхідний протипожежний інвентар, а захисники лісів з настанням теплої погоди здійснюють регулярне патрулювання лісовими масивами та прилеглими до лісу територіями, аби в пожежонебезпечний сезон в разі загоряння швидко загасити вогонь та зменшити збитки природі.
Станом на 2 березня на території лісового фонду не зафіксовано жодного спалаху, однак при цьому вже нараховується кілька десятків загорянь сухостою.
За словами начальника відділу охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту Закарпатського управління лісомисливського господарства Івана Палінкаша, основною причиною пожеж є людський фактор. У зв’язку з цим на засіданні колегії при обласному управлінні з керівниками державних лісогосподарських підприємств були озвучені першочергові завдання: звернути увагу на прийняття всіх профілактичних заходів щодо попередження пожеж – посилення патрулювання лісовими масивами, оновлення протипожежного інвентарю, разом із представниками сільських рад проведення акцій з метою роз’яснювальних бесід та розповсюдження листівок по пожежній безпеці й правилам спалювання сухостою.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах