ko.net.ua

Українці намагалися перевезти через Угорщину мігрантів

Двоє українців намагалися перевезти транзитом через Угорщину до Австрії 8 мігрантів. Один із правопорушників відстежував, де на дорозі перевірка. Працівники поліції почали переслідування транспортних засобів торговців людьми. Одному з українців удалося втекти, другого затримали.

Підозрюють, що 8 мігрантів потрапили на територію Угорщини, перелізши через паркан на сербсько-угорському кордоні. Через два дні один із торговців людьми взяв їх у свій транспортний засіб і вирушив до угорсько-австрійського кордону. Його співучасник мав завдання їхати першим і попередити, якщо помітить поліцейський пост.

Правоохоронці звернули увагу на два транспортні засоби, які на великій швидкості рухалися в напрямку міста Кесег, у селі Горватжідрань і почали їх переслідувати. Під час втечі водій транспортного засобу, в якому перебували мігранти, не впорався з керуванням і врізався в дерево. Чоловіку вдалося вийти з автомобіля й утекти. Поліцейські продовжили переслідування іншого транспортного засобу й невдовзі затримали його водія.

Прокуратура просила суд арештувати українця через ризик втечі та переховування. Це клопотання було задоволене, чоловіка арештували на місяць, повідомляє прокуратура області Ваш.

origo.hu