ko.net.ua

У зв'язку із пожежею у ромському поселенні в Ужгороді провели позапланове засідання комісії ТЕБ та НС

Позапланове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося сьогодні в Ужгородській міській раді у зв’язку із пожежею, що сталася напередодні ввечері у ромському поселенні у мікрорайоні Шахта.

За інформацією рятувальників, пожежа спалахнула близько 22:30 18 червня, горіла будівля барачного типу, в якій проживало ромське населення. Гасіння пожежі ускладнювалося через щільну забудову та відсутність протипожежного водопостачання, довелося організовувати підвіз води.

О 23:45 пожежу на площі близько 170 кв. м локалізували, повністю ліквідували її о 03:20. Вогнем знищено 5 будинків барачного типу, де проживало 13 осіб (10 дорослих та 3 дітей), частково пошкоджено огорожу гімназії №14. На щастя, обійшлося без загиблих. Причини пожежі наразі встановлюють.

На позаплановому засіданні створили робочу групу, яка займатиметься організацією допомоги потерпілим. Після засідання у міськраді члени робочої групи виїхали на місце, вивчали ситуацію, спілкувалися із постраждалими. Соціальні служби міської ради організували харчування, забезпечили постраждалих на ближчий час продуктами та одягом.