9208
10:38 11.092016

Закарпатська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом експлуатації дітей у Мукачівському дитячому будинку-інтернаті

Події 1346

 1473572795_18761941

Мукачівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом експлуатації дитини, яка не досягла віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, шляхом використання її праці, вчинене щодо кількох дітей (ч.2 ст.150 КК України)

Як уточнили в Мукачівській місцевій прокуратурі, підслідність даного провадження визначено за слідчим відділом Мукачівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області.
Підставою для реєстрації вказаного кримінального провадження стала інформація, виявлена прокуратурою в ході моніторингу електронних ЗМІ. Зокрема, на сторінці одного з інтернет-ресурсу розміщено статтю під заголовком «В Мукачево воспитанников детдома заставляют бесплатно работать и отбирают пенсии».
Зі змісту даної статті вбачається, що представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, за результатами перевірки у Мукачівському дитячому будинку-інтернаті, виявили, що адміністрація дитячого будинку експлуатує вихованців закладу шляхом використання їх праці на польових роботах.
Керівник Мукачівської місцевої прокуратури Олександр Братюк додав, що враховуючи, що вказаний факт потребує перевірки слідчим шляхом і відповідного прокурорського реагування – розпочато вказане кримінальне провадження, повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Довідково:
ч.2 ст.150 КК України – Експлуатація дитини, яка не досягла віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, шляхом використання її праці, вчинена щодо кількох дітей або якщо вони спричинили істотну шкоду для здоров’я, фізичного розвитку або освітнього рівня дитини, або поєднані з використанням дитячої праці в шкідливому виробництві, караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах