91989
11:23 1.062021

На Закарпатті здійснили близько 1300 перевірок щодо дотримання карантинних вимог

Події 2406

За період 24.05-31.05.2021 року у межах здійснення щоденного посиленого контролю за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області провели 1275 заходів нагляду (контролю).

За результатами цієї роботи на 65 об’єктах були виявлені певні порушення, на усунення яких надано 51 припис керівникам та ініційовано складання 15 протоколів про порушення карантинних заходів. Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

  • 383 об’єкти торгівлі продовольчими товарами (надано 18 приписів, складено 12 протоколів) ;
  • 203 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами (порушення не виявлено);
  • 304 заклади громадського харчування (надано 1 припис, складено 1 протокол) ;
  • 30 перукарень і салонів краси (порушення не виявлено) ;
  • 34 заклади дошкільної освіти (порушення не виявлено) ;
  • 31 заклад загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників (порушення не виявлено) ;
  • 7 вищих навчальних закладів (порушення не виявлено) ;
  • 142 інші об’єкти нагляду (складено 2 протоколи).

У полі зору фахівців ГУ ДПСС краю перебували агропродовольчі ринки. За тиждень там провели 141 позапланову перевірку з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 28 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Також упродовж вказаного періоду на Закарпатті проводились (загалом 1153) заходи з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Під час таких виступів фахівці, як правило, надають рекомендації щодо необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування з метою запобігання випадкам виникнення захворювання на ковід.

Водночас спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби краю здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів поточної дезінфекції: у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. Зокрема, проведено моніторинг 1165 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах