91124
09:00 13.052021

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус з підробленим VIN-кодом

Події 2091

Військовослужбовці Чопського загону виявили спробу незаконного ввезення транспортного засобу на територію України. Під час перевірки мікроавтобуса «Mercedes», який прибув учора ввечері у пункт пропуску «Тиса», у прикордонного наряду виникли сумніви щодо відповідності номерів агрегатів автомобіля зазначеним у реєстраційних документах. Було прийнято рішення про поглиблену перевірку транспортного засобу.

Як результат, прикордонники спільно з митниками виявили ознаки підробки VIN-коду. Про це свідчили сліди зварювання та шпаклювання таблички з номерним позначенням. У такий спосіб на територію України намагались ввезти мікроавтобус 2010 року випуску. Транспортним засобом керував 25-річний буковинець.

Відповідно до чинного законодавства, мікроавтобус передали співробітникам Нацполіції. У діях нашого співвітчизника вбачають ознаки правопорушень, передбачених ст.121-1 КУпАП «Експлуатація водіями транспортних засобів, номери агрегатів яких не відповідають записам у реєстраційних документах» та ст. 290 КК України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу», повідомляє пресслужба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах