14:45 12.052021

Підозрюваним у розклеюванні провокативних листівок у Берегові обрано запобіжні заходи

Події 2014

Берегівським районним судом задоволено клопотання, погоджене прокурором Берегівської окружної прокуратури, та обрано двом мешканцям Дніпра запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби із застосуванням електронних засобів контролю. Протягом 60 діб підозрювані не матимуть права залишати місце свого проживання у визначені години та виїжджати за межі Дніпра.

Нагадаємо, напередодні чоловікам повідомили про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх національної належності із застосуванням погроз (ч. 2 ст. 161 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу і третьому фігуранту – жителю Києва.

Як встановили правоохоронці, чоловіки отримали пропозицію від невстановлених наразі осіб щодо розповсюдження провокаційних листівок у місті Берегові. За це їм обіцяли грошову винагороду у розмірі 200 доларів США. У ніч із 1 на 2 травня вони розклеїли вказані матеріали на вхідних воротах і парканах житлових будівель у Берегові. Написи на листівках містили погрози угорській нацменшині, що мешкає на Закарпатті, та були спрямовані на розпалювання національної ненависті у регіоні.

Слідство у вказаному провадженні триває. Його ведуть слідчі Берегівського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного управління Служби безпеки України. Процесуальне керівництво забезпечує Берегівська окружна прокуратура, повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах