90318
15:13 26.042021

На Закарпатті за тиждень здійснили понад 1500 позапланових перевірок з дотримання карантину

Події 2619

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно посилено контролюють дотримання обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Протягом минулого тижня було проведено моніторинг 1373 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії і 1359 заходів з інформування населення (в тому числі із залученням засобів масової інформації та соцмереж).

Також за вказаний період здійснено 1549 заходів нагляду (контролю), у ході яких виявлено порушення на 176 об’єктах, надано 79 приписів керівникам для усунення недоліків та ініційовано складання 100 протоколів про порушення карантинних заходів.

Зокрема, були перевірені:

449 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (надано 23 приписи, складено 34 протоколи) ;

248 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами (надано 7 приписів, складено 11 протоколів) ;

411 закладів громадського харчування (надано 15 приписів, складено 20 протоколів) ;

41 перукарння і салон краси (порушення не виявлено) ;

42 дошкільні заклади (порушення не виявлено) ;

36 закладів загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників (порушення не виявлено) ;

178 інших об’єктів нагляду (надано 8 приписів, складено 35 протоколів).

Щоденно фахівці ГУ ДПСС контролюють і роботу агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там були проведені 144 позапланові перевірки з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 28 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину продовжується, повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах