89693
12:12 12.042021

Понад 1700 позапланових перевірок щодо протиепідемічних заходів в області провели за тиждень фахівці ГУ ДПСС

Події 1825

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно здійснюють посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території краю гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Так, за минулий тиждень (з 05 по 12 квітня) проведено 1735 заходів нагляду (контролю), за результатами яких виявлено порушення на 210 об’єктах. У зв’язку з цим надано 98 приписів керівникам для усунення недоліків та ініційовано складання 137 протоколів про порушення карантинних заходів.

Зокрема, були перевірені: 627 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (надано 42 приписи, складено 70 протоколів); 233 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами (надано один припис, складено 14 протоколів); 414 закладів громадського харчування (надано 16 приписів, складено 15 протоколів); 58 перукарень і салонів краси (надано один припис); 38 дошкільних закладів (порушення не виявлено); 16 закладів загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників (порушення не виявлено); 214 інших об’єктів нагляду (надано 9 приписів, складено 37 протоколів).

Водночас спеціалісти ГУ ДПСС області забезпечують щоденний контроль за роботою агропродовольчих ринків, де за попередній тиждень були проведені 135 позапланових перевірок. За виявлені порушення винесено 30 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Також регулярно проводиться моніторинг поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії (1548 заходів); інформування населення, в тому числі із залученням засобів масової інформації та соцмереж (1458 заходів); щоденне та щотижневе інформування обласного штабу та інших зацікавлених установ та органів, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про проведену роботу.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах