ko.net.ua

Західний кордон у цифрах: інтенсивність руху за підсумками і кварталу

Вже понад рік ми усі живемо у нових реаліях, що пов’язані з протистоянням COVID-19 і його впливом на усі сфери суспільного життя. Не став винятком і державний кордон, адже починаючи з другої половини березня 2020 року пасажиро-транспортний потік суттєво пішов на спад. Наразі, по завершенні першої чверті поточного року, можемо порівняти показники інтенсивності.

За І-й квартал 2021 року державний кордон в пунктах пропуску Західного регіонального управління перетнули 3 мільйони 140 тисяч осіб. Це у 2,5 рази менше, ніж за аналогічний період 2020-го, коли прикордонники оформили понад 7 мільйонів 970 тисяч осіб.

Також, зменшилася кількість і транспортних засобів. За статистикою, у січні-березні поточного року через державний кордон України прослідували 1 мільйон 139 тисяч транспортних засобів. У аналогічному періоді 2020-го кордон перетнули понад 1,91 мільйона одиниць транспорту. Таким чином, інтенсивність транспортного потоку зменшилася майже у 1,7 разу.

За показниками минулого тижня середньодобовий потік через кордон становить майже 31 тисячу осіб і понад 11 тисяч одиниць транспорту.

Зазначимо, що вищеподана інформація про кількість людей і транспорту, які перетнули західний кордон, охоплює пункти пропуску з країнами ЄС, Білоруссю (в межах Волинської області) та Молдовою (в межах Чернівецької області).

Пресслужба Мукачівського прикордонного загону