88958
10:22 30.032021

Стали відомі подробиці виявлення бурштину на МП «Дякове» на Закарпатті

Події 2206

На митному посту «Дякове», що на українсько-румунському кордоні, закарпатські митники спільно з прикордонниками завадили незаконному вивезенню 2,9 кг бурштинового каміння та 11 кг виробів з бурштину, які наш співвітчизник сховав у «Мерседесі».

Подія сталася вчора, 29 березня, пізно ввечері. Прямуючи в Румунію в приватних справах, водій автомобіля «Мереседес-Бенц Спрінтер» під час проходження митно-прикордонного контролю обрав «зелений коридор», тим самим декларуючи правомірні наміри перетнути кордон.

Та проведений поглиблений огляд транспортного засобу інспекторами-пошуківцями довів, що не всі громадяни дотримуються митних правил.

Так, у ході перевірки виявлено каміння схоже на бурштин в необробленому вигляді – вагою 2,9 кг та буси з бурштину – вагою 11 кг.

Сонячне каміння та вироби були приховані у конструктивних особливостях автомобіля, які попередньо піддавалися монтажу. А саме, в середині шахти подачі повітря в салон транспортного засобу, яка розміщена на підлозі в передній частині іномарки між сидіннями водія і пасажира, а також у пустотілій порожнині ніші акумулятора.

Як розповідають закарпатські митники, доступ до прихованого бурштину став можливим після підняття покриття підлоги та демонтажу частини шахти подачі повітря, яка кріпилася на двох болтах, а також металевої пластини, розміром 270х480 см, яка закривала нішу під акумулятором авто.

Відносно водія складено протокол про порушення митного законодавства за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Бурштинове каміння та вироби з нього вилучено, а також автомобіль, вартістю 643 тис грн, що використовувався для переміщення прихованого товару, повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах