87960
21:27 10.032021

На кордоні з Угорщиною відбулася двостороння зустріч Закарпатської та Захонської митниць

Події 5148

Сьогодні (10.03.21) за ініціативи української сторони відбулася двостороння зустріч на кордоні з Угорщиною за участі начальника Закарпатської митниці Держмитслужби Михайла Товта з керівництвом Захонської митниці.

Приводом для обговорення проблемних питань стало нещодавнє резонансне затримання угорськими митниками великої партії сигарет (майже мільйон пачок) у вантажівці, яка безперешкодно пройшла перевірку на українській стороні, і під керуванням співвітчизника прямувала до сусідньої держави.

Під час перемовин Михайло Товт наголосив, що наразі митниця спільно з правоохоронними органами краю вживає всі необхідні заходи щодо запобігання та протидії контрабанді на кордоні з встановленням та документуванням злочинної діяльності осіб, причетних до контрабандної діяльності.

Сторони домовилися й надалі здійснювати в установленому порядку обмін інформацією з митними органами іноземних держав з питань виявлення, розкриття, припинення й профілактики порушень законодавства у митній сфері у відповідності до міжнародних угод.

Також систематично здійснювати аналіз інформації про способи вчинення контрабанди й порушень митних правил, структури предметів правопорушень з метою усунення причин і умов їх вчинення, визначення можливих схем незаконного переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, інформує Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах