8466
19:56 1.092016

Дідусь із Міжгірщини сім років відсидить за ґратами за вбивство зятя

Події 2563

Резонансне вбивство сколихнуло на початку цього року громадськість Міжгірщини. Літній чоловік посварився із зятем і… зарізав його. Конфлікт у селі Синевир виник між родичами після вживання спиртних напоїв.

ee35798270b8f18b45bc98daae27092c

Ніж у… груди

Василь Пилипчук (із етичних міркувань імена дійових осіб у матеріалі замінено) не був алкоголіком, однак хильнути зайвого любив. Того зимового вечора, не маючи інших компаньйонів, вирішив почастувати зятя, спільно з яким проживав. За дружньою розмовою непомітно спливав час і… порожніла пляшка. Балачки ж ставали все більш емоційними. Старому хотілося, аби його слухали без заперечень і погоджувалися з усіма його висловлюваннями, та раптом одна з тез Петрові не сподобалась, і він розпочав полеміку. Це розлютило 63-річного чоловіка. Не довго розмірковуючи, він піднявся із-за столу, вихопив із шафи кухонний ніж і встромив його зятеві у груди.

Від подиву нещасний лише розтулив рота… не пручався… просто завмер на ліжку, там, де й сидів.

Зрозумівши, що накоїв, чоловік утік із дому.

Коли ж донька повернулася з роботи, батька в хаті не було. На столі стояла порожня пляшка, а чоловік усе ще сидів на канапі… правда, був непритомним.

Коментувати ситуацію пані Галина відмовилася, та й зрозуміти її можна, адже у справі фігурують двоє близьких їй людей.

До лікарні – на підводі

«Швидку» жінка чомусь не викликала, натомість терміново побігла до сусідів, які мали в господарстві коней. Тож на підводі Петра доправили до сільської дільничної лікарні. Однак чимось зарадити ескулапи не могли – 44-річний чоловік на той час був уже мертвим, тому лікарі просто констатували факт смерті внаслідок проникаючого ножового поранення в ділянку грудної клітки.

– Завдяки належному процесуальному керівництву досудовим розслідуванням, яке здійснила група прокурорів Міжгірського відділу, було зібрано достатньо доказів на підтвердження вини злочинця, – розповів «Карпатському об’єктиву» керівник Хустської місцевої прокуратури Сергій Зовдун. – Провадження велося за ст. 115 ч. 1 КК України («Навмисне вбивство»), такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

До Міжгірського відділу поліції тієї злощасної ночі зателефонували працівники медичної установи. Вони повідомили про вбивство і просили приїхати правоохоронців.

На місце події поліцейські прибули негайно. Речовий доказ – знаряддя вбивства, що лежало на підлозі, – вилучили й відправилися на пошуки підозрюваного. Винуватця трагедії стражі порядку знайшли швидко – він, усе ще похитуючись, блукав однією з вулиць Синевира. Однак на той час дія алкоголю вже слабшала і старий усвідомлював, що йому загрожує ув’язнення. Не виправдовуючись, чоловік зізнався у скоєному. Казав лише, що після того, що трапилося, навіть не знає, як зможе глянути в очі рідній доньці. Утім каяття було надто спізнілим.

Суд визнав Василя Пилипчука винним в умисному вбивстві зятя і засудив до 7 років позбавлення волі. Між іншим, старий не отримав більшого терміну лише «завдяки» солідному віку й тому, що свою вину визнав повністю та сприяв проведенню слідства.

Проте своїми діями чоловік не тільки відправив на той світ Петра, зламав життя власної дитини, прирік на ганьбу внуків, але й занапастив власну старість, адже в той час, коли міг би спокійно насолоджуватися спокійними буднями вдома, не поспішаючи на роботу, йому доведеться «відпочивати» в тюремній камері, переосмислюючи свій земний шлях.

Марина АЛДОН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах