ko.net.ua

На Закарпатті затримали чоловіка, який вдруге за добу спробував «прорватися» через кордон

Незважаючи на заборону виїзду з території України, що була накладена одним із судів Івано-Франківської області, чоловік спробував у незаконний спосіб потрапити до Угорщини.

В Держприкордонслужбі розповідають, що спочатку спритний чоловік маючи заборону виїзду за межі країни, намагався «купити» у прикордонників за 1 тисячу гривень безперешкодний пропуск до Угорщини.

Громадянина через кордон не пропустили, а про спробу дати хабаря повідомили поліцію.

Однак, чоловік не покинув свого задуму та намагався взагалі оминути паспортний контроль в пункті пропуску «Лужанка», що на Берегівщині.

Задля реалізації задуму порушник обманом потрапив у адмінбудівлю, начебто для відвідин санітарної кімнати, а вже звідти намагався непоміченим прошмигнути до сусідньої країни по смузі, яка призначена для осіб і транспорту, що прибувають до України. Проте, його план зазнав фіаско і він був затриманий.

Відносно українця складено адміністративно-процесуальні документи по притягненню до відповідальності за ч.1 ст. 204-1 КУпАП.

Санкція даної статті передбачає штраф у розмірі від 3400 до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.