79607
21:27 14.092020

Нове зонування: на карті Закарпаття з’явилася «червона» зона

Події 48859

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 10 вересня ухвалила рішення про зміну зонування епідемічної небезпеки поширення COVID-19. На карті України побільшало «червоних» зон. До них, зокрема, потрапили 37 міст і районів.

На Закарпатті у «червоній» зоні опинилося прикордонне місто Чоп. До «помаранчевої» зони віднесені: міста Ужгород та Мукачево, Мукачівський, Рахівський, Тячівський та Ужгородський райони Закарпатської області. До «жовтої» зони: міста Берегове та Хуст, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Перечинський, Свалявський та Хустський райони Закарпатської області. До “зеленої” зони: Берегівський район Закарпатської області.

Для довідки: у «червоній» зоні найсуворіші карантинні заходи, зокрема  закриття дитсадків і шкіл з переведенням учнів на дистанційне навчання; у пунктах «червоної» зони потяги не беруть пасажирів. З певними обмеженнями працюють кафе, торгові центри і громадський транспорт.

У «помаранчевій» зоні існують обмеження на:

– проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, та інших) заходів дозволене за участі не більше як 220 осіб. Одна особа на 10 кв. метрів площі будівлі;

– заборонена діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

– відвідування групових занять у професійних та вищих навчальних закладах освіти дозволене групами не більше 20 осіб.

– проведення медзакладами планових госпіталізацій теж тимчасово обмежене. Це не стосується надання медичної допомоги вагітним, новонародженим, пацієнтам з онкозахворюваннями, паліативних хворим та випадків, коли є ризик для життя пацієнта;

– заборонена діяльність спортивних залів та фітнес-центрів, крім закладів, що можуть забезпечити відвідування не більше 1 особи на 10 кв.м. приміщення;

– заборонений прийом дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку – санаторіїв і таборів у столиці та передмісті.

– перевезення пасажирів автомобільним та міським громадським транспортом здійснюється тільки в кількості 50% місць для сидіння.

Для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування.  Нове зонування розпочало діяти віднині.

Держпродспоживслужба

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах