76283
14:11 3.072020

За місяць закарпатські патрульні впіймали майже 100 п’яних водіїв

Події 8844

В Управлінні патрульної поліції Закарпаття підбили підсумки місячника безпеки дорожнього руху, що тривав у червні, а також розповіли про результати своєї роботи протягом останніх півроку.

За словами майора поліції Юрія Марценишина, з 1-го червня по 30-те патрульними було посилено контроль за безпекою дорожнього руху в області та дотримання ПДР.

Під час місячника було проведено інформаційно-превентивну та оперативну роботу щодо виявлення, документування та запобігання найбільш поширених порушень ПДР. Патрульні організували низку флешмобів, лекцій та бесід. На найбільш небезпечних ділянках міста, де найчастіше трапляються ДТП за участі пішоходів, були проведені профілактичні бесіди з громадянами.

– За перше півріччя 2020 року інспектори УПП склали 553 протоколів, щодо керування водіями транспортними засобами у стані сп’яніння (до прикладу, у першому півріччі 2019-го року було 438), а за червень 2020 – 97. Загалом за перше півріччя 2020 року УПП Закарпаття було зафіксовано 636 ДТП (за аналогічний період минулого року – 623). Щоправда загинуло за це півріччя у ДТП 12 громадян, а за півріччя 2019-го – 5. Травмувалося 120 громадян (минулоріч – 109). Найпоширеніший вид автопригод – зіткнення (340), наїзд на пішоходів (25), наїзд на перешкоди (129). Порушення, що призвели до ДТП: найперше – це порушення правил маневрування (41), перевищення безпечної швидкості руху (21), порушення правил проїзду перехресть (12), керування у стані сп’яніння (14), – розповів Юрій Марценишин. За його словами, найчастіше на Закарпатті стаються аварії на трасі Київ-Чоп та на стику Закарпатської та Львівської областей. Щодо міста Ужгорода, то тут є три проблемні ділянки: перехрестя вулиць Собранецька-Митна, Гагаріна-Верещагіна, Минайська- 8-го Березня. У місті Мукачеві – це вулиці: Автомобілістів, Миру та Ужгородська.

Принагідно майор поліції Юрій Марценишин розповів, що з 3-го липня скасовується кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані.

Нагадаємо, з 1-го липня повинні були набути чинності зміни до кримінального кодексу. Згідно з ними, водіння напідпитку стає кримінальним проступком, а не адміністративним правопорушенням. Втім, усе залишиться по-старому, оскільки депутати ухвалили інший законопроєкт, який скасовує кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані, а глава держави вже його підписав.

У свою чергу присутня на брифінгу лейтенант поліції Ольга Мартин розповіла, що УПП провели низку акцій, бесід та лекцій стосовно безпеки дорожнього руху, аби мешканці краю вберегли своє життя та здоров’я. Адже це – найцінніше.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах