ko.net.ua

На Іршавщині зафіксовано черговий спалах COVID-19

На позаплановому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС райдержадміністрації, яке відбулося 23 червня, в. п. голови районної державної адміністрації, заступник голови комісії з питань ТЕБ та НС Іван Мошкола повідомив, що станом на 23.06.2020 року у районі лабораторно підтверджено вже 186 випадків захворюваності на коронавірусну хворобу – COVID-19.

Повідомляють у Іршавській РДА.

А саме:

Додамо, що згідно даних Національної служби здоров’я України, одужало на Іршавщині станом а вчора 28 осіб.

Наразі інфекційне відділення Іршавської районної лікарні заповнене, частина хворих перебуває на стаціонарі у сусідньому відділенні. Важких хворих перевезено до м. Ужгород.

У результаті обговорення, комісія ТЕБ та НС прийняла наступні рішення:

Заборонити на території району із 25.06.2020 року:

закладам охорони здоров’я проведення планових заходів з госпіталізації, крім:

надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я.

Заборонити у вихідні (субота, неділя) та святкові дні регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполучені.

Місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади: внести (у разі необхідності) зміни до режимів роботи з метою встановлення початку роботи:

– о 8 годині в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, територіальних підрозділах центральних органів виконавчої влади;

– о 10 годині в центрі надання адміністративних послуг, органах: соціального захисту населення, Пенсійного фонду України;

Рекомендувати суб’єктам господарювання на період дії карантину внести (у разі необхідності) зміни до режимів роботи з метою встановлення початку роботи о 10 чи більш пізній годині.

Суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність у фармацевтичній сфері, Іршавському відділу обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, банківським установам:

Встановити години прийому відвідувачів (споживачів) похилого віку, розмежувавши прийом із іншими відвідувачами.

Не допускати у визначені вище години прийом інших категорій громадян (споживачів).

Місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування: організувати доведення до населення інформації щодо посилення в області, зокрема районі, протиепідемічних заходів із залученням засобів оповіщення об’єктових, спеціальних та відомчих систем оповіщення, у тому числі системи «ПАВІАН», а також мобільних (переносних) засобів, встановлених на автомобільному транспорті.

Сільським головам та районному відділу державної реєстрації актів цивільного стану:

Забезпечити завчасне надання до органів Національної поліції інформації про проведення запланованих урочистих заходів, пов’язаних із укладанням шлюбу для здійснення контролю за дотриманням карантинних вимог.

Джерело