ko.net.ua

У Рахівському районі підтопило 70 дворів. Фото, відео

У смт Ясіня та місті Рахові підтоплені 70 дворів. Про такі наслідки негоди повідомляє речниця ДСНС на Закарпатті Наталія Батир. Рівень води підвищився у річках Закарпаття через інтенсивні опади. Наразі втрачене транспортне сполучення між Закарпаттям та Івано-Франківщиною. Автошлях «Мукачево-Рогатин» став непроїзним.

У селищі Ясіня річка Чорна Тиса вийшла з берегів, вода підтопила двори місцевих жителів.

«Загалом у нас підтоплено 65 дворогосподарств у Ясіня, а також 5 у Рахові. Окрім того, у 4-х населених пунктах Рахівського району відбувся перелив води через автошляхи, то ж наразі там рух автівок заборонено. Звертаємося до водіїв наразі утриматися від поїздок територією Рахівщини. Загалом працює 2 одиниці техніки, пожежно-рятувальні автомобілі, мотопомпи, 8 чоловік особового складу. За необхідності може бути залучено понад 200 рятувальників, а також 200 одиниць техніки», — каже речниця ДСНС Закарпаття Наталія Батир.

У Рахівському районі підтопило 70 дворів

Вода залила дороги

На трасі «Мукачево-Рогатин» у напрямку Рахова поліція зупиняла автівки і рекомендувала їхати іншим шляхом, — розповів начальник управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Віктор Буришин: «Пік хвилі пройшов у Ясіня і вже пішов мінус 10 сантиметрів. Це говорить про те, що максимум там уже пройшов. Вона рухається вниз і чекаємо такий максимум у Рахові. Є питання по закриттю центрального моста у Рахові. Там залишилося 30-40 см до критичної відмітки, коли треба міст однозначно перекривати. На сьогодні там обмежено рух вантажного транспорту. Поки що пускають пішоходів і легковий».

У Рахівському районі підтопило 70 дворів

Підвищення рівня води в межах селища Ясіня наближається до рівня паводку 2008 року

Дощі йтимуть на Рахівщині і вночі 24 червня, розповіла синоптикиня Василина Блох: «Дощі будуть від помірних до значних і опади будуть ще збільшуватися. Тому там такої спокійної ситуації найближчим часом не очікується. Завтра інтенсивність опадів на сході буде зменшуватися. Але по області, особливо в гірських районах, будуть точкові зливові дощі, які максимально можуть сягати до 25 міліметрів за годину, за дві».

Підвищення рівня води в межах селища Ясіня наближається до рівня паводку 2008 року, — каже Віктор Буришин. За його словами, служби цивільного захисту готові до ліквідації наслідків негоди.

Суспільне