7563
12:18 18.082016

Газовиків закарпатець зустрів «коктейлем Молотова»

Події 2352

117 серпня працівники ПАТ «Закарпатгаз», припиняючи газопостачання у зв’язку із заборгованістю ужгородцю У., стикнулися з неадекватним спротивом. Клієнт, навіть визнаючи існування заборгованості, перекрив вулицю, а згодом, після численних погроз, використав, так званий, «коктейль Молотова» проти прибулих за викликом працівників поліції та газовиків.

На жаль, ситуації, коли нашим працівникам погрожують, виникають часто, – розповідає директор технічний ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват. – Погрожують зброєю, собаками, «знайомствами». Але, коли пристрасті вщухають і людина перестає керуватися емоціями, починаючи розуміти, що наділена не тільки правом користуватися блакитним паливом, але й обов’язком щодо оплати за спожитий ресурс, проблема вирішується. Сьогодні ж пішло далі – мешканець обласного центру здійснив свої погрози та використав дві пляшки запальної суміші.

Працівників поліції на місце події викликали газовики, адже недобросовісний споживач перекрив вулицю з метою перешкоджання проїзду спеціальної техніки до його домівки. Понад 24 тисячі гривень боргу, систематична несплата за спожитий впродовж двох років ресурс, недопуск працівників газорозподільної компанії до обстеження наявних газових приладів та постійні погрози: як наслідок – припинення газопостачання – радикальний метод, до якого газовики вдаються в останню чергу.

Причиною низької платіжної дисципліни не завжди є неплатоспроможність споживача. Своєчасною оплатою за газ нерідко нехтують й цілком заможні люди, які йдуть оплачувати рахунки лише тоді, коли під їхні кількаметрові паркани під’їжджає екскаватор. Понад 2,3 тисячі клієнтів Товариства внесли до банків заборговані суми, як тільки бригади з відключення постали на порогах їхніх обійсть.

Припинення газопостачання – вимушений крок «Закарпатгазу», який здійснюється лише за поданням газопостачальної компанії та після неодноразових письмових попереджень боржника. Першочергово компанія надає таким споживачам повну інформацію про усі можливості задля уникнення негативних наслідків, в тому числі пропонує укласти договір на реструктуризацією з можливістю протягом тривалого часу сплачувати борг частинами.

З початку 2016 року ПАТ «Закарпатгаз» довелось вимушено припинити газопостачання 2,4 тисячі споживачам природного газу, які роками не сплачували за спожитий газ та ігнорували письмові попередження про можливі наслідки. Усього ж закарпатці боргують за блакитне паливо понад 130,8 мільйона гривень.

Нині в області нараховується понад 4,7 тисячі споживачів, у яких сума боргу за газ перевищила 5 тисяч гривень. Усі вони вже отримали листи із попередженням про припинення газопостачання від газопостачальної компанії. В свою чергу, остання дала доручення ПАТ «Закарпатгаз» на здійснення робіт з припинення постачання газу боржникам.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини