74368
17:04 1.062020

У Києві та на Закарпатті затримали організатора й учасників нелегального переправлення іноземців до ЄС

Події 5814

Служба безпеки України викрила киянку, яка організувала міжрегіональну групу для нелегального переправлення іноземців до країн ЄС. Вартість «послуг» зловмисників становила 5 тисяч американських доларів з клієнта.

За даними слідства, для переміщення нелегалів через державний кордон фігуранти використовували обхідні шляхи поза встановленими пунктами пропуску. Гроші за «транзит» іноземці передавали через посередника в столиці.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали на території Рахівського району Закарпаття чотирьох учасників групи під час спроби незаконного переправлення кількох іноземців за кордон. Одночасно в Києві правоохоронці взяли організатора й посередника під час передачі їм обумовленої суми грошей.

У затриманих було виявлено транспортні засоби та телефони з доказами протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за частинами 2–3 статті 332 (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Операцію проводило Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Закарпатській області та слідчими Національної поліції Київщини під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Служба безпеки України

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах