ko.net.ua

Закарпатці ходять до суду зі зброєю: вилучено 105 заборонених предметів. ФОТО

Через введення на території України та Закарпатської області зокрема карантинних заходів співробітники територіального управління Служби судової охорони значно рідше мають справу з порушеннями з боку громадян, які намагаються пройти в судові установи. Кількість відвідувачів судових засідань різко скоротилася, радує їхнє відповідальне ставлення до проходження огляду.

Співробітники територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області за квітень виявили у громадян, які намагалися зайти у суди, 8 заборонених предметів, усього з початку року їхня кількість склала 105. Тобто можна стверджувати про позитивні тенденції в питаннях дотримання правил пропуску в суди.

Цього місяця найбільше виявлено ножів — 5, з початку року їх налічується аж 69. Цього місяця серед такого виду заборонених предметів виявлено і один канцелярський, який також заборонений для внесення в судові установи.

Крім цього, був випадок спроби пройти в суд з балончиком, спорядженим речовиною сльозогінної та дратівної дії. З початку року їхня кількість склала 11 штук.

Також виявлено два предмети, що належать до категорії: ножиці, викрутки або аналогічні загострені предмети. З початку року їх 22 штуки. Нагадаємо, що з початку року була спроба пронести електрошокер.

Також варто зазначити, що більшість виявлених заборонених предметів відвідувачі залишають у камерах схову, доки перебувають у судовій установі. Проте бувають випадки, коли на місце події викликають слідчо-оперативну групу поліції Закарпаття для вилучення предметів з незаконного обігу.

Співробітники територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області дякують громадянам за розуміння особливостей проходження огляду та за те, що кількість заборонених предметів, які намагаються пронести до судових установ, різко зменшується.