ko.net.ua

На Закарпатті прикордонники відмовились від хабара й знайшли схованку з сигаретами

Сьогодні, прикордонники Чопського загону зафіксували спробу дачі хабара в пункті пропуску через державний кордон. Так, з України в пункт пропуску «Ужгород» прибув мікроавтобус «Мерседес», яким керував українець.

Під час огляду автомобіля у прикордонників виникли підозри щодо намірів громадянина перетнути кордон законним шляхом. Отже було прийнято рішення скерувати автомобіль в бокс для поглибленого огляду.

Однак, під час прямування транспортного засобу на оглядовий майданчик водій запропонував прикордоннику 200 (двісті) євро, щоб правоохоронці «закрили очі» на огляд, а автомобіль безперешкодно перетнув державний кордон, про це редакцію Новини Закарпаття – Карпатський Об’єктив інформує прес-служба Західного регіонального управління ДПСУ. Від пропозиції грошової винагороди військовослужбовець відповів відмовою.

З метою проведення слідчих дій по даному факту було проінформовано оперативно-слідчу групу Ужгородського відділення поліції Ужгородського ВП ГУ НП у Закарпатській області. Направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення відповідальність за яке передбачена ст. 369 ККУ.

Як результат, в ході проведення спільного поглиблено огляду транспортного засобу було виявлено тютюнові вироби марки «Marlboro White» загальною кількістю 160 пачок, які знаходилися в запасному колесі автомобіля.

Тютюнові вироби та запасне колесо вилучено, сума оцінки склала: 3840 гривень цигарки та 450 гривень запасне колесо.