ko.net.ua

Новина про те, що закарпатець помер від коронавірусу, виявилась фейком

2 квітня ввечері стало відомо, що на Закарпатті кількість інфікованих на ковід 19- зросла до 24 осіб. Двоє з них – жителі Тячівщини.

Пізніше мережу облетіла новина про те, що мешканець Вільхівців помер від коронавірусу.

Однак головний лікар Тячівської РЛ спростував цю інформацію, інформує 0312. За його словами учоловіка були інші патології, до того ж померлому робили три тести, жоден з них коронавірус не підтвердив.

Готуючись до поступлення хворих на КОВІД-19 у Тячівській РЛ провели деякі організаційні заходи, а саме запроваджена обмежена госпіталізація: відтепер приймають лише ургентних хворих.

Щодо забезпечення лікарні, то наявні 9 апаратів ШВЛ, всі в робочому стані. Розповів пан Яринич, що саме планують закупити на виділені 1млн 200 тис гривень з районного бюджету.

Складною залишається ситуація з певними видами захисних засобів, зокрема обмеженою є кількість спеціальних халатів для медперсоналу .І цього дуже мало на випадок поступлення хворих на коронавірус, адже костюм придатний лише 3 максимум 4 години. А от масками і антисептиками наразі забезпечені. Тож бачимо, що лікарня готується до гіршого, аби при необхідності вчасно і якісно не лише надати допомогу хворому, а й захистити своїх працівників. Та найважливішим є свідоме розуміння небезпеки вірусу громадянами, і дотримання ними карантину.

До слова, Тячів і справді пустує. Переважна більшість краян носять захисні маски, а у місцевих магазинах дотримуються дистанції та загалом карантинних норм. І ми повністю згідні з думкою що закони вводяться для того, аби їх дотримувалися! Тому, шановні глядачі, будьте свідомим і обачними, стежте за особистою гігієною, носіть захисні маски і рукавички, бережіть себе і своє оточення і тоді все буде добре!