ko.net.ua

За одержання хабарів на Закарпатті два держінспектори митниці та інспектор-прикордонник постануть перед судом

До суду скеровано обвинувальні акти відносно двох головних державних інспекторів Закарпатської митниці ДФС та інспектора прикордонної служби 94-го прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України. Посадовці обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди (ч. 1 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Слідством встановлено, що посадовці налагодили схему систематичного одержання неправомірної вигоди від мешканця Закарпатської області. За гроші правоохоронці забезпечували громадянинові безперешкодний перетин державного кордону та формально проводили огляд його автомобіля, чим не створювали перешкод при ввезенні товарів.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Закарпатської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Закарпатській області.