ko.net.ua

На Виноградівщині стався землетрус: коливались світильники, дзвенів посуд у шафах

24 січня о 18:10 сейсмічною станцією Режимної геофізичної станції “Тросник” відділу сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики ім. С.І. Суботіна НАН України в четвер о 23:03 09.29 с зареєстровано відчутний місцевий землетрус з епіцентральною відстанню 14 км.

За словами очевидців, сейсмічному поштовху передував підземний гул подібний до гулу вантажівки. Окремі жителі с. Фанчиково, Тросника та інших близьких населених пунктів спостерігали за коливанням світильників, дзвоном посуду в шафах, відчували переляк. За результатами оперативної інструментальної обробки записів землетрусу із використанням даних сейсмічних спостережень на теренах Закарпаття та прилеглих територій, відмічено магнітуду землетрусу за тривалістю запису, що рівна М=2.2, попередня інтерпретація підземного поштовху вказала на інтенсивність землетрусу рівну 3-4 балам за шкалою MSK-64.

Орієнтовно епіцентр землетрусу знаходився на південному заході від РГС “Тросник”. Проводиться уточнення даних інтерпретації сейсмічної ситуації.