66216
17:02 23.122019

На Закарпатті до відповідальності за адміністративну корупцію притягнуто 120 посадовців

Події 2084

З початку поточного року на Закарпатті, за результатами розгляду скерованих до суду протоколів про адміністративну корупцію, до відповідальності притягнуто 120 посадових осіб, серед яких 22 – державних службовця, 42 – депутати місцевих рад, 8 – посадових осіб органів місцевого самоврядування та двоє суддів районних судів.

Так, судді визнані винними у не подачі повідомлень про суттєві зміни у майновому стані (ч.2 с. 172-6 КУпАП). Один з них не повідомив про продаж земельної ділянки. Законність цієї постанови Ужгородського міськрайонного суду в подальшому підтверджена Львівським апеляційним судом.

Інший суддя приховав отримання ним доходу від продажу автівки та «забув» подати декларацію про суттєві зміни майнового стану. Вказане порушення виявили правоохоронці у ході досудового розслідування за підозрою цього судді у отриманні 10 тис грн неправомірної вигоди. Тоді, в ході обшуку помешкання судді, окрім 10 тис грн предмету хабаря, правоохоронцями виявлено та вилучено 6300 дол США, які, як встановлено слідством, підозрюваний отримав з продажу власного автомобіля.

Наразі постанову про визнання його винним у неповідомленні про суттєві зміни майнового стану, суддя оскаржив до апеляційної інстанції.

Крім того, упродовж 11 місяців 2019 року, органами прокуратури Закарпатської області внесено 146 подань у порядку ст.65 Закону України «Про запобігання корупції». За результатами їх розгляду усунуто виявлені прокурорами порушення та притягнуто до дисциплінарної відповідальності 66 осіб, інформує пресслужба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах