ko.net.ua

В ході спецоперації у Виноградові вилучено кілограми наркотиків та комп'ютерну техніку. ФОТО

Співробітники Головного управління Національної поліції Закарпаття проводять розслідування за фактом збуту наркотичних речовин у м.Виноградів та незаконному підключенню до лінії електромережі комп’ютерного устаткування

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки спільно зі співробітниками Головного управління Нацполіції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели санкціонований обшук на території приватного підприємства у м.Виноградів.

Під час слідчих дій з підвального складського приміщення поліцейські вилучили суху подрібнену речовину темно-зеленого кольору, ймовірно, марихуану, вагою близько 5 кг. Наркотичний засіб був розфасований у полімерні вакуумні пакети. Окрім цього, правоохоронці виявили близько 20 грамів кристалічної порошкоподібної речовини, схожої на амфетамін та цифрові ваги, які зберігали з метою збуту.

Також під час огляду складського підвального приміщення поліція вилучила 211 одиниць комп`ютерного устаткування, яке знаходилось у робочому стані та було, імовірно, незаконно підключено до електромережі. Ціль застосування обладнання наразі перевіряється правоохоронцями.

За обома фактами у поліції проводять перевірку. Щодо незаконного збуту наркотичних засобів, що передбачено ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України розпочато слідство. За незаконне підключення устаткування до лінії електромережі – вирішується питання щодо правової кваліфікації події.

29-річного виноградівця, якого обґрунтовано підозрюють у злочині, затримано у порядку ст.208 КПК України. Чоловік перебуває під вартою. Щодо інших учасників групи, які причетні до вчиненого, поліція вживає заходи відносно їх розшуку та затримання, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.