64261
12:44 7.112019

Верховний суд України підтвердив законність вироку киянину, через якого на Воловеччині загинуло троє осіб

Події 1408

Судом касаційної інстанції підтверджено законність винесеного вироку та призначеного покарання 29-річному мешканцю м. Київ, якого, у серпні 2018 року, визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель декількох осіб (ч.3 ст.286 КК України).

Так, прокуратурою Закарпатської області як у Воловецькому районному суді, так і в суді апеляційної інстанції доведено вину водія легковика «Skoda Octavia», який у січні 2017 року на Воловеччині перевищивши допустиму швидкість, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з вантажівкою «DAF».

Внаслідок аварії на місці загинули 25-річна дружина водія легкового автомобіля та 22-річний пасажир. Ще один, 21-річний юнак, помер у лікарні.

Двоє загиблих пасажирів, це студенти – закарпатці, які повертались зі Львова на Закарпаття. Вони зконтактували з водієм за допомогою відомого сайту з пошуку попутників. “Підсіли” у автівку у Львові і вже усі разом їхали на Закарпаття.

За скоєний злочин киянина засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Він утримується під вартою.

Вирок набув законної сили, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах