63248
16:03 16.102019

«Абонемент» на ведення бізнесу: на Закарпатті керівники райвідділу поліції вимагали хабарі з комерсанта

Події 2064

Керівники одного з районних відділів поліції Закарпатської області вимагали від приватного підприємця щомісячні «відкати», погрожуючи кримінальним переслідуванням у разі відмови. Чоловік звернувся до СБУ.

Встановлено, що начальник райвідділу поліції разом із заступником змушували місцевого підприємця сплачувати щомісяця 5 тисяч гривень за можливість займатися легальною лісозаготівлею. Аби довести «привабливість» своєї пропозиції зловмисники створювали йому штучні перешкоди у здійсненні підприємницької діяльності та шантажували чоловіка кримінальним провадженням, законність відкриття якого з`ясовується.

Правоохоронці затримали заступника керівника райвідділу під час отримання чергового траншу в національній валюті та 3-х тисяч доларів за закриття справи.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Заходи з припинення протиправної діяльності проводилися спільно з Теруправлінням ДБР у Львові під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області, повідомляє пресцентр СБ України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах