6278
15:45 28.072016

Карпатські ліси, які знаходяться під охороною ЮНЕСКО, нещадно вирубують

Події 3196

16_2392Еколог Олександр Соколенко заявив у ефірі радіостанції Голос Столиці, що на сьогоднішній день в Україні відбувається екоцит лісової галузі, а процес знищення лісів фактично став безконтрольним.

Через те, що підприємства негативно впливають на навколишнє середовище, Державна екологічна інспекція призупинила і обмежила їх роботу. Зокрема, це торкнулося 27 підприємств. Як повідомляється, в цілому підприємства завдали державі збитків в розмірі майже 430 мільйонів гривень через порушення вимог природоохоронного законодавства. А ось компенсували лише 5% збитків, це трохи більше 21 мільйона гривень.

Еколог Олександр Соколенко відзначив у ефірі радіостанції Голос Столиці, що найбільш критична ситуація у лісовій галузі, оскільки по всій території України безсистемно вирубують ліс.

«На сьогодні, на жаль, у нас триває екоцит лісової галузі, у нас знищуються ліси скрізь по країні, цей процес триває, він фактично на сьогодні став безконтрольним. Навіть ми отримуємо інформацію про те, що знищуються букові проліси Карпат, які знаходяться в межах об’єктів природно-заповідного фонду, який охороняється ЮНЕСКО, навіть там відбувається знищення та вивезення лісу», – сказав експерт.

Соколенко додав, що українські ліси можуть врятувати зміни в законодавство та мораторій на санітарні вирубки, оскільки саме під їх прикриттям відбувається знищення лісу.

Раніше директор консалтингової компанії «Інвест-Експерт» Віктор Медвідь зазначив, що в Україні захоронення небезпечних відходів є надрентабельним тіньовим бізнесом, а хабарі начальникам обласних екоінспекцій можуть досягати мільйонів доларів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах