62211
10:39 25.092019

У Мукачеві виявили жінку, яка займалася жебракуванням з малолітньою дитиною

Події 2196

Спеціалістами сектору соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради було виявлено жінку з малолітньою дитиною, яка жебракувала в центрі міста.

Терміново на місце було викликано працівників поліції для вжиття заходів щодо з’ясування причин, які змусили матір з малолітньою дитиною зайнятися жебрацтвом. В ході роботи було з’ясовано, що у жінки та дитини відсутні документи (які за її словами у неї викрали), а також будь-які засоби для існування.

За результатами здійсненої роботи малолітню дитину було доставлено до приймального відділення Закарпатської ОДЛ для повного медичного обстеження та з’ясування стану здоров’я дитинки. Робота з матір’ю триває.

У свою чергу нагадуємо що відповідно до ст. 150-1 Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо використання дитини для жебракування» використання батьками або особами, які їх замінюють, малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (систематичного випрошування грошей, речей, інших матеріальних цінностей у сторонніх осіб) з метою отримання прибутку – карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Сектор соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах