ko.net.ua

Лісівники Іршавського лісгоспу закупили протипожежний інвентар

Лісівники Іршавського лісгоспу закупили новенький протипожежний інвентар.

Настає пора збору грибів. Але перед тим, як йти в ліс, варто уточнити, чи можна відвідувати лісові масиви, чи підійшли строки збору ягід і грибів. Інакше дари природи можуть не принести радості, і тихе полювання обернеться неприємностями.

У боротьбі з порушниками лісового та природоохоронного законодавства працівники державної лісової охорони використовують спеціальний інвентар.

Але, як показує практика, всі ці технологічні рішення не завжди справляються з вогнищами загоряння.

Нерідко для досягнення позитивного результату потрібні сильні руки, в які вкладені сокири або багри, відра з водою і лопати з піском.

Тобто пожежний інвентар часом грає важливу роль, а в деяких випадках і основну, особливо коли стоїть питання гасіння пожежі на початковій стадії. Тому для боротьби з лісовими пожежами лісівники ДП «Іршавське ЛГ» встановили 5 шлагбаумів та закупили 10 ранцевих оприскувачів та 5 мотооприскувачів.

Необхідно зрозуміти одну важливу річ — протипожежні пристрої врятують чимало життів і велика кількість матеріальних цінностей, якщо їх вчасно використовувати. Тому що ще до приїзду рятувальників розрахунком їх використовують, щоб погасити полум’я на початковій стадії розвитку пожежі.