59623
12:44 24.072019

На Закарпатті розслідують 13 кримінальних проваджень, пов’язаних із виборами до ВРУ

Події 2120

Упродовж виборів до Верховної Ради України в поліцію Закарпаття надійшло 276 заяв та повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За наслідками їх розгляду розпочато 13 кримінальних проваджень й складено 36 адмінпротоколів.

Станом на сьогодні, 24 липня, в Головне управління Національної поліції в Закарпатській області надійшло 276 заяв і повідомлень про скоєні злочини та правопорушення, пов’язані з виборами до Верховної Ради України.

За даними фактами розпочато 13 кримінальних проваджень. Зокрема, 23 липня в поліцію звернувся із заявою один із кандидатів в народні депутати по виборчому округу №69. На думку заявника, під час проведення виборів на спеціальній дільниці, розташованій в одному з медичних закладів міста Мукачево, керівництво медзакладу надало неправдиві відомості про кількість виборців на даній дільниці.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань й розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.158 Кримінального кодексу України (Неправомірне використання виборчих бюлетенів, підлог виборчих документів або неправильний підрахунок голосів чи неправильне оголошення результатів виборів). Слідство у справі триває, повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах