58443
12:16 3.072019

У близькій до Закарпаття Чехії затримали українця-афериста

Події 1646

У чеському місті Велке-Мезиржичі в квартирі українця, підозрюваного в шахрайстві з ПДВ, поліцією був виявлений 21 млн крон.

Як пише чеське інтернет-видання Around Prague – український громадянин був затриманий минулого тижня за підозрою в кількох злочинах, в тому числі в несплаті податків і нелегальне працевлаштування. Чоловік працевлаштовував іноземців на підприємства і заводи. Фактури, які він виставляв, були фіктивними. У підсумку він штучно створював такі ситуації, коли не існують фірми, на яких лежало зобов’язання зі сплати податків, не спілкувалися з фінансовим управлінням. В результаті податки не сплачувалися. За словами поліції, власниками цих фіктивних фірм теж були іноземці, тому покарати їх було не можна.

«Під час обшуку квартири українського громадянина в дивані, в коробках з-під взуття, були виявлені банкноти номіналом 5000 крон в кількості 1600 штук, 2000. крон в кількості 6400 штук і 1000 крон в кількості 504 штуки. Загальна сума знахідки – 21 млн крон і 8 тис. доларів США». Українцю, який перебуває під вартою загрожує до 10 років позбавлення волі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах