57000
09:32 6.062019

Через КПП «Ужгород» намагалися перевезти вогнепальну зброю часів ДСВ

Події 1601

Учора військовослужбовці Чопського загону за допомогою службового собаки попередили спробу незаконного переміщення через державний кордон раритетного пістолета. Його було виявлено у транспортному засобі, що прямував на виїзд з України через пункт пропуску «Ужгород» під керуванням 51-річного громадянина Польщі.

Під час здійснення прикордонного контролю мотоцикла «BMW» у правоохоронців виникли підозри щодо можливого переміщення у ньому через кордон заборонених предметів. У рамках заходів з посилення оглядової роботи транспортний засіб скерували на поглиблену перевірку, до якої залучили чотирилапого помічника. Службовий собака невдовзі винюхав прихований пістолет «Browning» з набоями. Як виявилось у ході дослідження, ще й старовинний – 1943 року випуску.

Про факт виявлення вогнепальної зброї прикордонники повідомили співробітників Служби безпеки та Національної поліції. Зброю та набої вилучено встановленим порядком. Наразі у діях іноземця вбачають ознаки правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.201 ККУ «Контрабанда», повідомляє прес-служба Чопського прикордоного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах