56905
10:55 4.062019

Помер поранений поліцейськими 5-річний хлопчик

Події 2643

П’ятирічний хлопчик з Переяслав-Хмельницького, поранений поліцейськими, помер у лікарні.

31 травня до реанімаційного відділення «Переяслав-Хмельницької ЦРЛ» доставили хлопчика із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки. У лікарні в дитини виявили кульове поранення і направили до медзакладу Києва.

На той час основною була версія, що дитину випадково поранили працівники поліції, які напідпитку у позаробочий час стріляли неподалік від місця, де гуляв хлопчик. Обох підозрюваних затримали.

3 червня Державне бюро розслідувань перекваліфікувало на більш тяжчу статтю, інкриміновану затриманим поліцейським.

Поліцейські Переяслава-Хмельницького стверджували, що 4 дітей гуляли на вулиці, коли 5-річний хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальт і камінь, через що й отримав травму голови.

Проте, коли медики зробили дитині операцію, виявили в її голові проникаючі вогнепальні тілесні ушкодження. Тож правоохоронці додатково оглянули місце інциденту та виявили гільзи від набоїв, стаканчики та банки.

Водночас черговий відділку поліції Переяслав-Хмельницького повідомив Громадському, що версія про падіння була не від працівників поліції, а від батьків.

«Батьки подумали, що дитина впала і розбила голову. Голова була у крові. Відповідно, поїхали до лікарні, і там сказали, що дитина впала, знайшли її з розбитою головою», — сказав він. Чоловік стверджує, що поліцію повідомили про інцидент, коли стало відомо, що це було поранення, а не падіння.

«Так говорили батьки, і так говорили лікарі до того часу, як почали хірургічне втручання. Коли вони зрозуміли, що там є якісь сторонній предмет в голові у хлопчика, – тоді нам одразу повідомили, і поліція почала з’ясовувати обставини. Нам надійшло повідомлення з лікарні. Початкова інформація була, що впала», – зазначив речник поліції Київської області Микола Жукович.

До завдання травм дитині можуть бути причетними двоє працівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції. Тож слідчі Держбюро розслідувань відкрили справу та проводять розслідування за фактом умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень. У помешканнях поліцейських провели обшуки і вилучили набої та зброю.

Згодом глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що підозрюваних поліцейських затримали. Він зазначив, що на момент скоєння злочину вони перебували поза службою без табельної зброї і були п’яними.

«Наразі вони перебувають у відділку поліції, де з ними проводять першочергові слідчі дії. В подальшому усі зібрані докази та свідчення будуть передані за підслідністю в ДБР. Водночас ми перебуваємо на постійному контакті з батьками, і з боку поліції надамо усю посильну підтримку. Дитину вдалося транспортувати в Київ, де за її життя борються кращі лікарі держави.

Нам залишається лише помолитися за 5-річного Кирила…», – написав Князєв на своїй сторінці у соцмережі.

Слідчі ДБР розслідують кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень 5-річному хлопчику.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах