54220
16:22 16.042019

Вже другий випадок сказу виявили на Мукачівщині

Події 3347

Вже другий випадок небезпечної для людей та тварин хвороби – сказу – підтверджено на території Станівської сільської ради Мукачівського району.

Діагноз підтвердили в лабораторії випробувального центру Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, повідомив Перший.

15.04.2019 о 11:15 до ОКЦ від Головного управління держпродспоживслужби в Закарпатській області надійшло повідомлення про те, що відповідно до звіту про дослідження патологічного (біологічного) матеріалу випробувального центру Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 12.04.2019р. № 000377 п. м./19 встановлено діагноз сказ ВРХ у с. Станово, вул. Островського, Мукачівського району.

Ситуацію з поширенням небезпечної хвороби виданню прокоментував начальник Мукачівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Василь Туряниця:

Поширення небезпечної хвороби має свої передумови: населений пункт Станово прилеглий до великого лісового масиву, який межує з Іршавським районом. Ландшафт та інші фактори зумовили слабкий відстріл мисливцями рудої лисиці, яка є головним переносником вірусу сказу. Тварини, у яких фіксуємо клінічні ознаки сказу, були заражені (покусані) ще осінню, проте у великої рогатої худоби інкубаційний період триває довго, до року.

Посадовець додав:

Наразі фахівцями ветеринарної медицини Мукачівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби проводиться комплекс заходів щодо локалізації поширення сказу. Зокрема, проводиться безкоштовне щеплення всіх домашніх тварин у дворогосподарствах даної сільської ради. Ситуація під контролем.

Також Василь Туряниця зазначив, що велика рогата худоба не несе небезпеки під час інкубаційного періодувірусу в організмі. Сказ є небезпечним при клінічних ознаках: вірус міститься в слині хворої тварини.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Зміни цін на продукти харчування на споживчому ринку області
09:01
МЗС пояснило, як чоловіки за кордоном отримуватимуть консульські послуги після 18 травня
08:30
На Рахівщині спалахнула пожежа на приватному обійсті
17:12
Підписано закон про збільшення штрафів за порушення військового обліку
16:45
Всі новини