52057
15:14 4.032019

Закарпатських комунальників підозрюють у махінаціях з розрахунками тарифів на опалення

Події 1710

Двом посадовим особам комунального підприємства на Закарпатті повідомлено про підозру. В наслідок протиправних дій підозрюваних завдано понад два мільйона збитків.

Оперативниками Управління захисту економіки в Закарпатській області та спеціального підрозділу детективів Поліція Закарпатської області за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області встановили, що протягом 2015-2017 років посадові особи одного з комунальних підприємств Закарпатської обласної ради» вносили до офіційних документів заздалегідь неправдиві відомості щодо потреб газу для теплопостачання.

Так, посадові особи комунального підприємства, в супереч чинному законодавству, видали накази, якими було затверджено розрахунки собівартості тарифів на послуги теплопостачання у бюджетних установах. До даних документів останніми було внесено економічно необґрунтовані потреби газу, що призвело до завищення вартості послуги з теплопостачання.

В наслідок цього від бюджетних установ області, фінансування яких здійснюється як за рахунок коштів місцевого, так і за рахунок державного бюджетів, за надання вищезазначеної послуги, на рахунки комунального підприємства надійшло понад два мільйона гривень.

У подальшому, незаконно отримані кошти розподілялися між викритими у злочинній діяльності посадовців, в тому числі через незаконне нарахування премій та надбавок до заробітної плати даним особам, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

28 лютого 2019 року двом посадовим особам комунального підприємства було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) та з ч. 2 ст. 28, за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах