50237
13:48 30.012019

Медики розповіли про стан родини, яка отруїлася чадним газом на Берегівщині

Події 1622

Вчора зранку, 29 січня, машиною екстреної медичної допомоги в Берегівську ЦРЛ із с. Четово була доставлена родина із скаргами на отруєння чадним газом.

Як повідомив головний лікар Берегівської ЦРЛ Іван Малеш, всі п’ятеро постраждалих (бабуся 1963 р.н., мати 1990 р. н. та троє дітей: двоє синів 2008 та 2017 років народження й донька 2010 р.н.) отримали необхідний обсяг медичної допомоги, їх стан задовільний і вже завтра вони покинуть медичний заклад.

За словами лікаря, мама та одна дитинаскаржились на запаморочення та нудоту. Їх  госпіталізували до реанімаційного відділення під спостереження медиків, де постраждалі отримали кисневу терапію. На сьогодні їх стан абсолютно задовільний і протягом дня вони будуть переведені до терапевтичного відділення. Ще двоє дітей – перебувають у дитячому відділенні, а бабуся – в терапевтичному відділенні.

ЧАДНИЙ ГАЗ – ТИХИЙ УБИВЦЯ

Чадний газ не має запаху, безбарвний, тому йогонеможливовідчути. Вінутворюється в результатігоріння в умовахнестачікисню. Тобто, якщо в приміщеннінемаєдостатнього доступу свіжогоповітря, погано працюєвентиляція, забитідимарі, то там можезбиратисьчадний газ. Крім того, вітряна погода можеспричинитизворотну тягу в димових та вентиляційних каналах, а через ценебезпечніпродуктигоріння не виводимутьсяназовні і накопичуватимуться у приміщенні

Чадний газ (СО) небезпечнийтим, щопотрапляючи в кров, вінсполучається з гемоглобіном та робитьйогонездатнимрозноситикисень по організму. Через целюдинагине як відзадухи.

Знаходженняпротягомдвох годин в приміщенні з концентрацією СО у повітрілише 0,1% призводить до втратисвідомості, післячоголюдинаможешвидкопомерти. Втратасвідомостісупроводжується таким знесиленням, щолюдинанавітьпомітившинебезпеку, вженеспроможнаврятуватись.

Симптомиотруєннячадним газом

Такісимптоми як погіршеннясвітлової та кольоровоїчутливостізору, погіршення слуху, головнийбіль, відчуттятискусвідчать про небезпечнуконцентрацію чадного газу в повітрі (0,05% СО).

При вищихконцентраціях газу відчуватиметьсясильнийголовнийбіль, слабкість, запаморочення, нудота.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини