49940
10:59 25.012019

Обшуки у справі ужгородського депутата Івана Волошина закінчилися численними арештами майна

Події 2491

Як повідомляв “Карпатський об’єктив”, в Ужгороді проходили санкціоновані обшуки у справі Івана Волошина.

У рамках спеціальної операції, що її, починаючи з ранку 23 січня, провели в обласному центрі Закарпаття співробітники Головного слідчого управління МВС України (Київ), було здійснено 24 обшуки в помешканнях осіб, чиї дії, на думку правоохоронців, мають незаконний характер або й навіть ознаки організованої злочинної групи.

У контексті “справи Волошина” здійснено 24 обшуки, вилучено документи 20 підприємств, накладено арешти на 57 об’єктів нерухомості та 23 компанії

Зокрема, йдеться про обшуки в помешканнях, власних офісах чи офісах підконтрольних їм компаній депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина, Діани Мацапури, Артема Німенка, Олександра Броді, Юрія Дранчака, нотаріусів Наталії Малинич і Марини Балаж, начальника відділу забезпечення представництва в суді прокуратури Закарпатської області Андрія Малинича, а також у велнес-готелі «Унгварський», ТЦ «Корона», в приміщенні супермаркету на вулиці Другетів.

Здійснено виїмку документів, що стосуються понад 20 підприємств, підконтрольних І.Волошину, в ряді державних установ, в тому числі – в Ужгородській міськраді.

У рамках слідчо-оперативних дій вилучено документи, матеріали, речові докази в кримінальних провадженнях, що стосуються діяльності І.Волошина і вказаної групи осіб.

За судовою ухвалою здійснено арешти з обмеженням права володіння, користування та розпорядження наступних підконтрольних І.Волошину активів:

  • 57 об’єктів нерухомості;
  • 5 земельних ділянок;
  • 3 автомобілів.

Також арештовано з обмеженням права володіння, користування та розпорядження частками у статутному капіталі 23 компаній на загальну суму 125,1 млн. грн. Серед цих об’єктів:

  • ТЦ «Корона» (площею бл. 8000 кв. м.) ;
  • Готельно-ресторанний комплекс «Унгварський»;
  • ТРЦ- супермаркет на вул.Другетів, 91 в Ужгороді;
  • Ресторан і торговий комплекс «Апріорі»;
  • Офісні приміщення та комерційна нерухомість;
  • Житлові помешкання;
  • Три свердловини мінеральної термальної води;
  • та іншу нерухомість.

Аби проілюструвати масштаби незаконних оборудок І.Волошина, Закарпаття онлайн зазначає, наприклад, що на території готельно-ресторанного комплексу «Унгварський» було облаштовано три свердловини мінерально-термальних вод. І лише одна з них оформлена офіційно. В процесі слідчо-оперативних дій виявлено ще дві нові глибинні свердловини, облаштування яких не підкріплено жодними документами.

Відображена в офіційних документах балансова вартість офіційної свердловини становить всього 37 600 грн, тоді як у виявленій при обшуках «чорній бухгалтерії» вказано наступні цифри:

Свердловина 1: глибина – 916 метрів. Повна вартість – 398 500 евро (330 000 євро – власне свердловина + 68 500 євро – додаткові витрати на її інтенсифікацію) ;

Свердловина 2: глибина – 700 метрів, 330 євро за метр, вартість – 231 000 євро;

Свердловина 3: глибина – 650 метрів, 330 євро за метр, вартість – 214 500 євро;

Тобто, лише три свердловини на території «Унгварського» реально коштують 844 000 євро, що жодним чином не відображено в електронній декларації про доходи депутата Ужгородської міськради Івана Волошина.

Варто розуміти, що йдеться про освоєння коштів, здобутих незаконним шляхом, зокрема шляхом привласнення грошей інвесторів, залучених до спорудження та реконструкції великих об’єктів нерухомості в Ужгороді.

Як стає зрозуміло, певна частина цих коштів витрачалася на корупційні дії, що забезпечували «кришування» незаконних дій І.Волошина органами та особами, що мали б стояти на сторожі законності.

Все це є об’єктом зацікавлення слідчих поліції.

Закарпаття онлайн

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах