4923
17:06 5.072016

У Виноградові затвердили план заходів по ліквідації вогнища сказу

Події 1488

14 липня у Виноградові відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Під час засідання було розгялунто два питання, а саме: стан виконання заходів з профілактики сказу на території Виноградівського району та затвердження плану комплексних заходів по ліквідації вогнища сказу в місті Виноградів.

Виконуючий обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби у Виноградівському районі Степан Барзул зазначив, що в районі проводиться клінічні огляди та карантинування тварин, які покусали людей чи тварин, своєчасно повідомляються медичні установи про результати нагляду. Окрім того, систематично обстежуються місця помешкання диких тварин.

З початку 2016 року щеплено проти сказу 782 голів собак та 11 голів котів. В Закарпатську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини з початку року направлено матеріал для виключення сказу від 6 лисиць відповідно до плану протиепізоотичних заходів для дослідження на сказ та головний мозок від 2 собак та одної кішки.

Також Степан Барзул ознайомив присутніх із результатами дослідження патологічного матеріалу головного мозку собаки, яка 21 червня 2016 року нанесла покус в ділянці лівої щоки мешканцю міста Винонградів. Згідно з дослідженням, люмінесцентна мікроскопія позитивна, лабораторно підтверджено сказ.

Заслухавши інформацію в.о. начальника управління Держпродспоживслужби у Виноградівському районі, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Виноградівській районній державній адміністрації вирішила: затвердити план комплексних заходів по ліквідації вогнища сказу в м.Виноградів, забезпечити проведення щеплень тварин проти сказу в м. Виноградів та забезпечити інформування населення про ситуацію щодо сказу тварин, повідомляють у Виноградівській РДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах