46701
12:54 12.112018

За нелегальну робочу силу мукачівець ризикує сплатити кругленьку суму

Події 2808

Штраф у сумі триста тридцять п’ять тисяч сімдесят гривень (335 070 грн.)  загрожує мукачівському підприємцю, який використовував для роботи в закладі харчування нелегальну робочу силу. Непрацевлаштованих працівників в даному закладі було виявлено інспектором праці управління праці та соцзахисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради під час здійснення інспекційного відвідування. 
У ході інспектування даного закладу було зафіксовано факт роботи нелегального офіціанта, на якого взагалі не було жодних документів. На двох інших працівників (адміністратора та бармена) підприємець пред’явив цивільно-правові угоди про надання послуг за датою на момент відвідування, хоча трудові відносини містили всі ознаки постійного працевлаштування, яке потребує обов’язкової реєстрації в ДФС.
Офіційне працевлаштування згаданих осіб з повідомленням у ДФС та відрахуванням ЄСВ, не звільняє підприємця від сплати штрафу. Про порушення трудового законодавства був складений акт і виданий припис про його усунення.
Як відомо, за кожного неофіційного працівника державою встановлено штраф у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат, тобто – 111 690 грн. У даному випадку підприємця очікує штрафна санкція на суму 335 070 гривень, повідомила “Карпатському об’єктиву” Мукачівська міськрада.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах