45308
11:45 15.102018

Патрульна поліція Закарпаття за минулу добу затримала двох п'яних водіїв

Події 1826

За минулу добу Патрульна поліція Закарпатської області затримала двох водіїв, які керували транспортними засобами напідпитку.

maxresdefault

Відповідальність за керування автомобілем у стані сп’яніння передбачена статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За вчинення зазначених дій частиною 1 статті 130 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді штрафу розміром шістсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 10 200,00 грн. та позбавлення права керування транспортним засобом строком на один рік.

У разі повторного вчинення протягом року правопорушень, передбачених частиною першою зазначеної статті, особа буде притягнута до відповідальності  у вигляді штрафу розміром 20 400,00 грн. та позбавлення права керування транспортним засобом строком на три роки.

Якщо особа притягалася до відповідальності по даній статті два рази протягом року, в третій раз штраф становитиме 40 800,00 грн., також,  така особа буде позбавлена права керування транспортним засобом строком на 10 років.

Варто відзначити, до осіб, які передали право керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані алкогольного сп’яніння, застосовується лише штраф без позбавлення права керування транспортним засобом, але якщо таке правопорушення було вчинено повторно протягом року, суд може винести рішення про оплатне вилучення транспортного засобу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах