ko.net.ua

Комунальники Ужгородського району відшкодували збитки

 Державне комунальне підприємство “Комунальна служба” с. Оноківці Ужгородського району добровільно та в повному обсязі відшкодувало збитки, заподіяні природним ресурсам на суму 4 тисячі 398 гривень.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області провела планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства комунальним підприємством. В ході здійснення заходу державного нагляду (контролю) встановлено порушення ст. 17 Закону України “Про відходи”, а також зафіксовано факт видобування підземних прісних вод з метою забезпечення с. Оноківці без дозволу на спецводокористування, що є порушенням вимог ст. 49 Водного Кодексу України.

За результатами перевірки було видано припис щодо усунення виявлених правопорушень, посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодувань збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів Інспекцією проведено розрахунок та виставлено претензію для добровільного відшкодування, інформує Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.