43570
13:19 17.092018

Житель Хустщини стріляв у електриків

Події 2150

Без електрики та за ґратами – такий результат стрілянини, яку влаштував житель с. Сокирниця Хустського району.

електрика

 

Після 15-годинних переговорів з поліцейськими чоловіка, який вирішив постріляти в працівників обленерго, затримали. Як виявилось, споживач не платив по рахункам з 2014 року, а як дійшло діло до відключення електрики, питання вирішив владнати під прицілом.

Історія – мало не переказ з американського бойовика. У Сокирниці чоловік, побачивши працівників обленерго, які прийшли до нього, аби відключити постачання за несплату, витягнув рушницю та з другого поверху свого ж будинку почав стріляти по працівникам установи. Одного з електриків під прицілом примусив під’єднати лінію електромережі. На це все прибули поліцейські.

Для повного сюжету, не вистачало хіба заручників. Майже 15 годин полісмени вели перемовини з агресивним хустянином і тільки близько 4 ранку наступного дня зловмисника зі рушницею вдалось затримати. У будинку перебував один.
15 годин переговорів, чоловік втратив пильність, поліцейські його затримали. За цією картиною спостерігала сусідка чоловіка.

Про свого сусіда пані Мирослава говорить позитивно, каже в житті не бачила його в такому стані. Що ж спричинило таку агресію власника, вже встановлює слідство. На щастя, під час інциденту ніхто не постраждав. Тим часом працівники обленерго інформують, агресивний споживач електрики – злісний неплатник.

Споживач із грудня 2014 року не допускав працівників товариства до лічильника для зняття показників, а також не оплачував рахунки за спожиту електроенергію. У лютому 2018 року працівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» склали акт про недопуск до лічильника. Після цього споживач допустив працівників товариства до огляду приладу обліку, на якому на ту мить було зафіксовано споживання на рівні майже 10 тис. кВт/год, Після складання акту працівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» надали споживачеві рахунок на оплат на суму 8,5 тис. грн., а 8 серпня 2018 року, за відсутності платежу, надіслали офіційне попередження про відключення.

Що було далі, ми вже розповіли. Як  запевняють, представники енергонагляду, на територію будинку, не заходили, викликали споживача на двір.  Донька ж підозрюваного розповідає вже не перший рік конфліктують з працівниками установи. Адже лічильник поламаний, в будинку ніхто не проживав, тільки останні 4 місяці батько, а рахунки приходили, каже жінка.

Згодом, за словами жінки, відбулася експертиза лічильника. І знову ж таки з її слів: електрики сказали, що її присутність там не є обов’язковою.

Наразі ж по справі відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство зі  зброєю). Відомо що рушниця з допомогою, якої чоловік шантажував електриків – не зареєстрована. Наразі ж чоловіку загрожує від 3 – 7 років позбавлення волі.

Трохи відходимо від конкретної історії. В обленерго розповідають, до чого тільки не вдаються жителі аби не платити за рахунками. Розбивають лічильники, зривають пломби, навіть встановлюють магніти, чи то інші пристрої , які зупиняють роботу приладів обліку, що є напрочуд шкідливим для здоров’я. І все заради економії…

Не зважають жителі і  на величезні штрафи, за такі дії. Тільки протягом тижня працівники установи зафіксували 24 випадки. Громадянам варто пам’ятати, що за такі методи передбачена і відповідальність у розмірі величезних штрафів. А відповідальність за здоров’я несете особисто,  мінімум перед собою.

Більше – дивіться у сюжеті “М-студіо”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах