3654
09:32 15.062016

У колишнього активіста закарпатського «Спецконтролю» відібрали водійське посвідчення. ВІДЕО

Події 1729

Ввечері 14-го червня патрульні повідомили ГО “Спеціальний контроль”, що водій при освідченні на стан алкогольного сп’яніння представлявся активістом відповідної громадської організації.

1465965957_watermarked_-_13336

Підозрюваним виявився Шпонтак В’ячеслав Ігнатович, який дійсно був колись в рядах «Спецконтролю». Шпонтак В.І виключений з організації ще 31-го грудня 2015 року. І ніякого відношення ні до ГО «Спеціальний контроль», ні до видання «Спеціальний контроль» він немає.

Ситуація склалася наступним чином – Шпонтака, який керував автомобілем зупинили на вул. Бородіна за зверненням громадян, що водій може знаходитися в стані алкогольного сп’яніння. При процедурі освідчення на місці зупинки запрошені свідки розписалися в акті огляду на стан алкогольного сп’яніння з результатом у 1,23 проміле. У протоколі свідки відмовилися розписатися, мотивуючи тим, що знайомі з Шпонтаком, так як є його сусідами. Поліцейські запропонували пройти медогляд у наркодиспансері. Шпонтак спочатку погодився, а потім, по приїзду в медзаклад почав відмовлятися, посилаючись на ст. 30 якоїсь «євроконвенції».

В результаті тривалих дискусій патрульні склали на Шпонтака В. І протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП та вилучили водійське посвідчення.

“Активісти ГО «Спеціальний контроль» ніколи не захищають п’яних водіїв. Наша позиція в цьому питанні чітка – «Випив-за кермо не сідай». Інша справа, коли водія в керуванні «під мухою» безпідставно звинувачують, в таких випадках, ми завжди прийдемо на допомогу водію” – прокоментували ситуацію активісти.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах