35941
15:20 2.042018

Закарпатська поліція створила резерв поліцейських-поліглотів

Події 1590

Головне управління Нацполіції в Закарпатській області сформувало список правоохоронців, котрі у випадку необхідності спілкування іноземною мовою, нададуть кваліфіковану допомогу аж на сімох мовах.

grafic

Закарпатська поліція зібрала інформацію щодо рівня володіння поліцейських області іноземними мовами. Оскільки Закарпаття є краєм багатонаціональним, знання іноземної мови для працівників ГУНП відіграє важливу роль.

Найуживаніші ж на Закарпатті – англійська та угорська мови. Відсоток правоохоронців, які володіють цими мовами, майже однаковий – по 42% із загального складу обласних поліцейських-поліглотів.

Крім того, працівники поліції, які проживають у прикордонних населених пунктах володіють словацькою (5%), румунською (2%), польською (2%), чеською (5%) та німецькою (2%) мовами.

Попри те, що на роботі поліцейські зобов’язані спілкуватися державною мовою, для порозуміння та налагодження контакту з населенням, вони іноді вимушені переходити на мову співрозмовника. Практика показує, що, коли людина бачить, що співбесідник вільно володіє її мовою, вона відчуває підтримку та легше йде на контакт, а також ділиться проблемами, які переживає.

Резерв поліцейських-поліглотів постійно оновлюється, адже закарпатські правоохоронці готові вчитися та удосконалювати свої знання у сферах, які можуть стати їм у нагоді під час виконання покладених на них обов’язків, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах