ko.net.ua

На Хустщині учень провалився в яму шкільного вуличного туалету

Вбиральні у сільських школах, на жаль, далекі від ідеальних. Найбільше вражає те, що вони містяться навіть не в приміщеннях навчальних закладів, а розташовані на подвір’ї учбових установ. Цими днями до сортиру у селі Копашнево впав вихованець місцевої «кузні наук». Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив громадський активіст Роман Келемен.

– Вчора, учень молодших класів впав у шкільний туалет, який знаходиться за метрів 500 від школи. Тож поки діти побачили, доки побігли, доки викладачі прибігли, доки думали, що і як витягати дитину, могло статись лихо. Чому впала дитина, а тому, що там дірки метрові! – наголошує пан Роман.

Справді подібні ексцеси, якщо не вжити відповідних заходів можуть закінчитись дуже трагічно.

До речі, одна з користувачок, коментуючи інформацію, проводить цікаву аналогію закарпатських вбиралень із закордонними.

– Боже мій який жах. Коли я вперше приїхала в Англію, зайшла в туалет і шукаю кнопку зливу, а вона сенсорна на стіні, то я думала, що на іншу планету потрапила. А коли англічанина би привели ось в такий туалет – мені цікаво про що подумав би він, – пише жінка.

Громадські вбиральні дійсно є трендом сучасного Лондона, там навіть для туристів проводяться туалетні тури. У нас же, як не прикро, сортири, зокрема, у сільських школах такі, що гостям із Європи їх краще не показувати, пише mediakhust.net